Patates Püre Dolgulu,Mantarlı Çanak Köfte

Patates Püre Dolgulu,Mantarlı Çanak Köfte
Malzemeleri
✨500 gr kıyma
✨1 Tane rendelenmiş soğan
✨2-3 yemek kaşığı Galeta unu
✨1 çay kaşığı Karabiber,pulbiber,kırmızı toz biber ve kekik
✨1 tatlı kaşığı tuz
✨2-3 yemek kaşığı sıvıyağ

Püre için
✨5-6 tane haşlanmış patates
✨1- 1,5 çay bardağı süt
✨1 dolu yemek kaşığı tereyağ
✨Yarım çay bardağı kaşar rendesi

Üzeri için
✨8-10 tane mantar
✨Birkaç kaşık sıvı yağ ✨1 su bardağı kaşar rendesi
Salçalı sos
✨2 yemek kaşığı salça
✨2 su bardağı su
✨2 kaşık sıvı yağ
Yapılışı:
✨İlk olarak köfte için tüm malzemeleri derin bi kaba koyup iyice yoğurun.
✨Püre için
Haşlanmış patatesi derin bi tavaya koyup üzerine tereyağ koyup sütünü yavaş yavaş ekleyerek karıştırın.
✨Sütü ben 1,5 çay bardağı kullandım sizler kıvamını ayarlayıp dökün ve tuzunu atıp biraz soğumaya bırakın.
✨Mantarları küçük küçük doğrayıp tavaya sıvı yağ ve mantarı koyup Onuda iyice kavurun tuzunu atın dilerseniz baharat ekleyebilirsiniz. ✨Köfte harcını ben 6 büyük parçaya böldüm sizler dilerseniz 8 küçük parça yapabilirsiniz.
✨Tepsiye köfteleri dizin aralıklı şekilde. ✨Daha sonra ortasına çay bardağı batırıp kenarlarını düzeltin 2 cm yükseklikte olacak şekilde çanak şeklini verin ve hepsini aynı şekilde tepsi üzerinde yapın. (Videodaki gibi)
✨Patates püresini sıkma torbasına koyup köftelerin alt tabanına püreden biraz sıkın hepsini aynı miktarda olacak şekilde. ✨Üzerine bir kaşık kadar kavrulmuş mantar koyup düzeltin.
✨Sosu için salça,su,yağ ve tuzu koyup karıştırın ve tepsinin tabanına dökün.
✨Önceden ısıtılmış 200 derece fırında köfteleri pişirin daha sonra üzerine biraz kaşar rendesi koyup tekrar kaşarlar

✨Eriyene kadar pişirin. ✨Fırından çıkarıp sosuyla birlikte pilav yanında servis yapın.
Afiyet Olsun…
Henüz yorum yapılmamış.