HİÇ YAĞ ÇEKMEYEN PİŞİ TARİFİ

HİÇ YAĞ ÇEKMEYEN PİŞİ TARİFİ
11 Eylül 2018 tarihinde eklendi, 3.313 kez okundu.

HİÇ YAĞ ÇEKMEYEN PİŞİ TARİFİ

 

Hiç yağ çekmeyen pişi tarifi. Hiç yağ çekmeyen pişi nasıl yapılır. Bu pişi tarifi gerçekten yağ çekmiyor öyle ki pişi’yi yağda kızarttıktan sonra servis tabağına alırken tabağın altına havlu kağıt sermeye bile lüzum görmüyoruz. Kahvaltıya pişi yapayım ama hiç yağ çekmesin diyorsanız bu hiç yağ çekmeyen pişi tarifini mutlaka denemelisiniz. Tek bir zorluğu varsa mayalı hamurdan yapılması. Zorluğu da şu ki mayalı hamurdan pişi tarifinde hamurun mayalanması için bekleme süresi gerekiyor bu anlamda pişi tarifi pratik olmaktan çıkıyor.

Pişi basit tanımı ile hamur kızartmasıdır. Yağ çekmeyen pişi hamuru nasıl yapılır. Yağ çekmeyen pişi hamurunun malzemeleri yoğurt, yumurta, maya ve undan oluşuyor. Hamur yoğrulup mermer zeminde açtıktan sonra istediğimiz şekilde kesip sonrasında bol kızgın yağda hamuru kızartıyoruz. Kabarıyor kabarıyor. Pişinin güzel olması ve kabarması için yumuşak esnek pürüzsüz bir hamur yoğurup çok az un kullanarak bir zeminde hamuru ne kalın ne ince olmayacak şekilde açmamız gerekiyor. İnce açarsanız pişi hamurunun içi boş olur ve gereğinden ince ise ayrıca kuru olur. Normal kalınlıkta açarsanız hem içi biraz boş olur hem de yumuşacık olur. Kullandığımız kesici de hamurun kabarmasında önemli bir rol oynar bardağın ağzının büyüklüğü veya küçüklüğü ya da büyüklüğü, şekli hamurun kabarmasında önemli rol oynar. Bunu test etmek için deneme yapmanız gerekmektedir.

Pişi Tarifi ki hiç yağ çekmiyor puf puf kabarıyor yumuşacık ve çok lezzetli. Hiç yağ çekmeyen mayalı pişi tarifi kahvaltıların en güzeli.

Hiç Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi malzemeler:

800 mililitre un(azar azar ekleyin)
200 mililitre sulu yoğurt
10 gram kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
2 yumurta
Hiç Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi Yapılışı:

Unun bir miktarı yoğurma kabına koyulur. Unun ortası açılır. Yoğurt kuru maya şeker ve 2 yumurta bu havuzda karıştırılır.
Kenarlardan yavaş yavaş un alınarak yumuşak esnek bir hamur yoğurulur. Yumuşak esnek ama yoğurma kabından ayrılan mayalı bir hamur olmalıdır. Son olarak tuz eklenir ve hamur karıştırılır.
Hamur plastik bir folyo ile kaplanarak ılık bir ortamda 2 katı oluncaya kadar mayalanmaya bırakılır. Hamur karıştırılır ve ikiye bölünür hafif unlanmış zeminde tatlı tabağı kalınlığında açılır. Bir kesici yardımı ile şekil verilir üzeri nemli bir bezle kapatılarak 15 dakika mayalanmaya bırakılır.
Geniş derin bir tavaya bolca sıvı yağ koyulur. Hamurun iki üç tanesi yağın içine ucundan yavaşça bırakılır. Kızaran hamurun çevrilerek diğer tarafı kızartılır. Dilerseniz havlu kağıt serili servis tabağına yada dilerseniz doğrudan servis tabağına alınarak sevdiklerimizle afiyetle kahvaltıda yenilir.
Afiyet Olsun.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git