MİDE HASTALIKLARINA DOĞAL ÇÖZÜMLER

MİDE HASTALIKLARINA DOĞAL ÇÖZÜMLER
22 Aralık 2019 tarihinde eklendi, 1.310 kez okundu.

Mide hastalıklarını düzeltebilmenin en önemli kuralı beslenmeyi düzeltmektir. Beslenmeyi düzeltmedikçe yaşamının ileri safhalarını ilaç kullanmak zorunda kalabiliriz.

Öneriler :
▪️ Sindirim enzimleri: Pankreas ve safra doğal sindirim enzimleri her yemekten önce alınmalıdır.
▪️ Pepsin+Betain: Her yemekten önce aç karnına tüketilmesi gerekir.
▪️ Probiyotiklerden de yararlanılabilir.
▪️ Meyan kökü, tıbbi papatya, hatmi çiçeği, zencefilden oluşan bitkisel çay tüketilebilir.
▪️ Magnezyum: İshal yapmayacak şekilde günde sabah ve gece 400’er mg magnezyum almalısınız. ▪️ Elma sirkesi: Özellikle sabah aç karnına alınan sulandırılarak içilen elma sirkesi reflü ve SİBO için faydalıdır. ▪️ Suyu kuralıyla içiniz: Yemekten yarım saat öncesi ve yarım saat sonrası (bazı doktorlara göre iki saat sonrası) dönemde su içerek sindirim enzimlerinin konsantrasyonunu azaltmayınız. Yemek dışı vakitlerde kendi ağırlığımızın 3 katını 100’e bölerek bulduğumuz rakam kadar litre suyu gün içine bölerek içmeliyiz.
▪️ Yastığınızı yükseltiniz.
▪️ Egzersiz yapınız.
▪️ Stresi yönetiniz. Stres zamanında artan kortizol hormonu mide hastalıklarını tetikler. Yoga, meditasyon, akupunktur, sanat veya müzik terapisi veya stresi etkili bir şekilde yönetmenize yardımcı olan her şeyi deneyiniz (1).
▪️ Aşırı yemeyiniz. Yiyeceklerin düzgün bir şekilde sindirilmesini sağlamak için daha küçük öğünler yiyiniz ▪️ Sigarayı bırakmalı ve çok fazla alkol almamalı (2).
▪️ Yatmadan üç saat önce yiyecek tüketmeyiniz. ▪️ Besinleri iyice çiğneyiniz. Sindirim ağızda başlar.
▪️ Kas ağrısı, eklem ağrısı için enflamasyon giderici kurkumin içebilir veya nane yağı ağıyan bölgeye sürebilirsiniz. Başağrısı veya ağrılı adet gibi nedenlerden dolayı ağrı kesici alıyorsanız; ağrı kecisi yerine magnezyum tercih edebilirsiniz.(3)
▪️ Karabiber, acı biber, kahve, çay, alkol, kakao, çikolara, gazlı içecekler, turunçgiller, meyve suları, kızartmalar, domates, salça, naneyi mide yakınmaları düzelene kadar tüketmeyiniz (4). Uz. Dr. Aytaç Karadağ @draytackaradag / İç Hastalıkları Uzmanı
Sağlıklı Yaşıyoruz® @saglikliyasiyoruzcom Danışmanı

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git