Fırında çupra tarifi

Fırında çupra tarifi
5 Ocak 2019 tarihinde eklendi, 2.338 kez okundu.

Fırında çupra tarifi
Hem deniz hem de çiftlik balığı olan çupra tadı son derece lezzetli olan balıklardandır. Yüksek besin değerleriyle bilinen çupra balığının genellikle fırında pişirilmesi önerilmektedir. Fırında çupra yapımı da oldukça basittir. Fırında çupra tarifini henüz denemediyseniz aşağıda vermiş olduğumuz fırında çupra tarifine göz atabilirsiniz.
Sinarit grubuna ait bir balık olan çipura, Türkiye’de Ege ve Akdeniz kıyılarında bol bulunur. Oldukça lezzetli ve yağlı bir balık olan çupra beyaz etiyle sıklıkla tüketilmektedir. Yıllardır Anadolu sofralarında yer alan çupra balığının genellikle fırında pişirilmesi önerilmektedir. Çupra balığı lezzetli olmasının yanı sıra sağlık açısından da birçok faydası bulunmaktadır. çupra balığının genel olarak faydalarından bahsetmeden önce fırında çupra balığı tarifini verelim. Fırında çupra balığını henüz denemediyseniz aşağıda vermiş olduğumuz fırında çupra tarifine göz atabilirsiniz.

Fırında çupra tarifi

Malzemeler

3 adet orta boy çupra balığı
2 adet patates
2 adet kuru soğan
1 adet domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, pul biber, defne yaprağı
ve limon

Fırında çupra nasıl yapılır?

Zeytinyağı, tuz ve pul biber karıştırılır, temizlenmiş ve üzerine çizikler atılmış balığın her yerine zeytinyağlı karışımdan sürülür.

Balığın arasına bir tatlı kaşığı tereyağı limon ve defne yaprağı konulur.

Tepsiye yağlı kâğıt serilir önce dilimlenmiş patates, domates ve soğanlar dizilir. Üzerine hazırladığımız balıklar konulur 220°’de 40 dakika pişirilir.

Yapımı oldukça basit ve lezzetli olan çupranın sağlığımız açısından da çeşitli faydaları bulunuyor.

İşte çupra balığının sağlığımıza olan faydaları…

Sponsorlu Bağlantılar

–    Çupra balığı kaliteli yağ içeriğiyle damar tıkanıklığına neden olmaz.
–    Tansiyonu düşüren, eklem iltihabını iyileştiren, depresyon, astım hastalıklarına iyi gelen omega 3 yönünden zengindir.
–    Çupra balıklarının kılçık sayısı diğer balıklara oranla daha azdır. Ayrıca etleri bir miktar sert, beyaz ve lezzetlidir.
–    Balıkta fosfor,iyot,kalsiyum,A,D,B12 vitaminleri bulunuyor.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git