Çamaşır Makinesine Aspirin Koyun ve Neler Olduğunu Görün

Çamaşır Makinesine Aspirin Koyun ve Neler Olduğunu Görün
15 Kasım 2018 tarihinde eklendi, 1.598 kez okundu.

Çamaşır Makinesine Aspirin Koyun ve Neler Olduğunu Görün

ABD Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan Amerikalıların zamanı nasıl kullandıklarına dair bir ankete göre, kadınlar günde ortalama 17 dakikayı çamaşır yıkayarak geçiriyorlar. Kıyafetlerinizi neredeyse bedavaya bembeyaz ve yumuşacık hale nasıl getireceğinize dair akıllı ipuçları arıyorsanız, bu tüyolar tam size göre. En inatçı lekeleri bile kolayca çıkarmak ve çamaşırlarınızı daha hızlı kurutmak için evde bulundurduğunuz bazı basit şeyleri çamaşır makinenizde kullanabilirsiniz. Aspirin, lekelenmiş kıyafetlerin kumaşına derinlemesine nüfuz eder ve kirleri etkili bir şekilde temizler.

Aspirin kolayca kırıldığı ve çamaşırlardaki sinir bozucu sarımsı rengi çıkardığı için ter lekeleri olan gömleklere özellikle iyi etki eder. Aspirini soğuk suda çözerseniz, kıyafetlerinizde ki kan lekelerinden kurtulmanıza yardımcı olur! Suyun soğuk olması çok önemlidir, çünkü sıcak su kandaki proteinlerin kumaşın derinliklerine işlemesine sebep olur. Deneyimli çamaşır “guruları” beyazlarınızı yıkarken sıvı yumuşatıcı eklemenizi önermez. Bunun sebebi, bu yumuşatıcıların kıyafetlerin olabildiğince beyazlamasına izin vermemesidir.

Kıyafetlerinizi renklerine göre değil, kumaşın yoğunluğuna göre ayırın. Ağır kumaşlar hafif olanlardan daha fazla su emer, bu nedenle deterjan farklı kumaşlarda farklı derecelerde ayrışıp durulanır. Bilim adamları aslında “Çorap Kaybı Endeksi” denilen bir fikirle çıkageldiler! Psikolog Simon Moore ve istatistikçi Geoff Ellis, kayıp çoraplarımızın nereye gittiğini anlatan bir formül geliştirmek için bir araya geldi. Dikkatsizce eşleştirilen çorapların ve bu çorapları farklı zamanlarda yıkamanın, kaybolan çorap gizeminin en büyük sebepleri olduğu ortaya çıktı.

Timestamps: Çamaşırlarınızı beyazlatmak için makineye biraz aspirin atın. 00:40 Beyazlarınızda sıvı yumuşatıcı kullanmayın. 02:59 Çamaşır makinesini temizlemek için ağız çalkalama suyu kullanın. 03:24 Çekmiş çamaşırları geri kazanmak için bebek şampuanı kullanın. 03:51 Çamaşırları renklerine göre ayırmayın. 04:50 Makyaj lekelerini çıkarmak için tıraş kremi kullanın. 05:32 İnatçı lekeleri saç kurutma makinesi ile temizleyin. 05:40 Çamaşırlarınızı daha hızlı kurutmak için havlu kullanın. 06:03 Çorapları yıkarken özel torbalar kullanın. 06:24 Kıyafetlerinizi fazla kurutmayın. 07:06

Summary: – Çamaşır makinesine biraz aspirin koymakla beyazlarınızın ağarmasını ve parlamasını sağlayabilirsiniz. Ve bu etki aspirinde bulunan salisilik asit sayesinde olur. – Hedefiniz göz alıcı beyazlarsa, kullanmanız gereken tek şey çamaşır suyudur. Deterjan ve sıvı kumaş yumuşatıcılarını kullanmayı bırakın. – Deterjan bölümüme yarım fincan ağız çalkalama suyu ekleyin, program seçip tam bir yıkama yapın ve işte bu kadar. Bu şekilde mantarı, küfü ve zararlı bakterileri etkili bir şekilde yok ettiniz demektir. – Bebek şampuanı kullanmak, giysilerdeki lifleri “yumuşatır”. Ve bu, kumaşın özgün formuna ve ölçüsüne geri dönmesini mümkün kılacaktır. Kıyafetlerinizi renklerine göre sıralamayın, kumaşın yoğunluğuna göre sıralayın. Farklı kumaşları karıştırmak ince lifli kıyafetleri zedeler. – Kıyafetlerinize bulaşmış makyaj lekelerini çıkarmak için, leke üzerine sıradan bir tıraş kremi uygulanabilir ve çamaşırlar her zamanki gibi yıkanabilir. -Çimen, toprak ya da meyve suyu gibi (ama kan değil) eski ve protein içermeyen lekelerden, lekeyi bir saç kurutma makinesi ile ısıtıp ardından üstüne biraz deterjan koyarak kurtulabilirsiniz. – Kurutucunun işini bitirmesini beklemeye zamanınız yoksa makineye kuru bir havlu atmanız yeterlidir. Havlu, giysilerin içindeki nemi emecek ve kuruma süresini kısaltacaktır. – Çorapları ve iç çamaşırlarını kaybetmemek veya birbirine karıştırmamak için, ailenizin her bir üyesine ait küçük parçaları yıkamak üzere özel torbalar kullanmak iyi bir fikirdir. – Henüz biraz nemli olan giysileri ütülemek daha kolaydır. Makineden henüz çıkmış kıyafetleri (özellikle de gömlekler ve ince kumaştan yapılmış diğer kıyafetleri) bile ütülemek mümkündür.

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git