BEBEKLERDE GAZ SANCISI

BEBEKLERDE GAZ SANCISI
11 Ocak 2017 tarihinde eklendi, 1.822 kez okundu.

Bebeklerde gaz sancısı, özellikle ilk bebek sahibi olma deneyimi yaşayan anne ve babalardan çokça duyulan bir yakınmadır. Bu sancıların sebepleri tam bilinmiyor ve maalesef öyle bir ilaçla tedavisi de yok.

Size düşen bebeğinizi rahatlatacak doğal yollar oluşturmak.

BEBEKLERDE GAZ SANCILARI

Çoğunlukla sağlıklı bebeklerde 3 hafta ile 4-5 ay arasında  ağlama nöbetleri şeklinde kendini gösterir.  Tabi ki bu ağlama nöbetlerini gören aileler genelde bir hekime başvururlar. Anne sütü alan bebeklerde ;özellikle, annenin sigara kullanması, beslenme şekli, psikolojik hali de gaz sancısını etkileyen faktörler arasında yerini alır.

BEBEKTEKİ SANCININ GAZ SANCISI OLDUĞUNU NASIL ANLARIZ?

Bebeğimizin ağlama nöbetleri, ayaklarını karnına doğru çekmesi, gerinme, karnının  şişmesi, bağırsaklarından ses duyulması, kusma, kabızlık veya sık kaka yapma gibi durumlar gaz sancısı belirtileri olarak gözlemlenebilir.

GAZ SANCISINI ÖNLEYEBİLECEK ADIMLAR

*Anne emziriyorsa beslenme şeklini, alışkanlıklarını tükettiği gıdaları gözden geçirmelidir. Sigara, kahve, çay, çikolata, baharatlı yiyecekler, anneye sindirim zorluğu yaşatan besinler, kuru bakliyat, kabuklu deniz ürünleri, turunçgiller, lahana, brokoli, bezelye gibi besinler  gaz sancılarını tetikleyebilir. Tüketimine dikkat etmek gerekir.

Sponsorlu Bağlantılar

*Bebeğinizi emziriyorsanız uzun süre meme de tutmamak gerekir. Bir süre sonra fazla hava yudumlamaktan yine sancı tetikler.

*Bebeğimizin beslenme süresi sonunda omuzumuzda doğru dik pozisyonda tutarak hafif hafif sırtını sıvazlamalıyız.

*Beslenme sonrası sırtı sıvazlayarak dik pozisyonda ya da parmak uçları ile hafif sırta vurarak gazı çıkartılmalıdır.

*Bebek memede çok uzun süre tutulmamalıdır.

*Biberonla beslenen bebeğin seçilen biberonu uygun olmalı.

GAZ SANCISI ANINDA BEBEĞE YAPILABİLECEKLER

*Bebeğimizi aşırı sallanmaktan uzak durmalıyız. Kendini anne sıcaklığında güvende hissedeceğinden azar azar emzirebiliriz. Karınları üzerine yatmak, kucakta yüzü yere bakacak şekilde kol üzerine yatırmak rahatlatabilir. Emme isteği fazla olan bebekler beslendikten sonra sakinleşmelerini sağlamak için kısa süreli emzik de verilebilir.

*Kendi halinde bırakalım ağlasın susacaktır demek. Bebeğini rahatlatmaz aksine kendini güvende hissettirmek için size ihtiyacı olduğunu unutmayın lütfen.

*Sesli oyuncakları, bebek arabasında gezdirmek gibi ritmik uyaranlar bebeğinizi rahatlatabilir. Yine uyku,emmek veya açlık gibi isteklerini de göz ardı etmeyiniz. Onlarda iyi birer sakinleştiricidir.

*Ilık bir banyo ve suyun için de  karnına hafif masaj yapmakta rahatlatacaktır.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git